Ingrediente necesare
500-600 g carne tocata de porc1 ceapa normala
3 catei de usturoi
1 ou
2-3 linguri pesmet
1/2 lingura oregano uscat
1/2 lingura chimion uscat (nu neaparat la o parte nu le place acest gust)
faina
ulei pentru prajit
sare
piper
smantana/ iaurt pentru servit
Mod de preparare
- 1. Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.
- 2. Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.
- 3. Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat usturoi zdrobit si bucati mici de castravete sau cu iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu