Ingrediente Necesare
Pentru Aluat: 50 g drojdie, 5 oua, 250 g zahar tos, 1 cana lapte (250 ml), 1 lingurita sare, coaja de la o portocala, rom, vanilie, 100 ml ulei, 100 g unt, 1 kg faina.Pentru Crema: 4 albusuri, zahar tos 6 linguri mari, nuca macinata 300 g, cacao 1-2 linguri, rom.
Mod de preparare
- 1. Intr-un vas mare se pune drojdia si 3 linguri de zahar si se amesteca, se adauga laptele caldut peste drojdie.
- 2. Se adauga 3 linguri de faina si se face o maia subtire,ca o smantana si se lasa la crescut.
- 3. Intr-o cratita se pun ouale intregi, sarea, zaharul, coaja de portocala si romul si oala se pune pe foc mic.
- 4. Se toarna crema de oua peste maia si se amesteca, se adauga restul de faina si se amesteca. Se obtine un aluat lipicios! se amesteca si untul topit si uleiul si se framanta cat mai mult. Se acopera aluatul cu faina si se lasa la crescut. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt
- 5. Prepararea cremei: Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul tos, pana obtii o spuma tare si consistenta - se adauga peste albus romul, nuca macinata si cacaua si se amesteca de jos in sus, cu o lingura de lemn (sau de plastic).
- 6. Aluatul se rupe in bucati si se ruleaza in dreptunghiuri, apoi se pune crema si se ruleaza. Se aseaza in tava si se lasa la crescut.
- 7. Inainte de a-l baga in cuptor, cozonacul se unge cu ou batut cu lapte, pentru a avea un luciu frumos Cozonacul se coace la foc mediu, timp de 1 ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu