miercuri, 15 iunie 2011

Salata italiana


Am numit aceasta reteta salata italiana fiindca am folosit ingrediente specifice acestei bucatarii atat de iubite de toti .

Ingrediente

100 gr rucola
10 rosii cherry
10 mini-bile de mozzarella
2 linguri capere (sau masline)
4 linguri bacon taiat cubulete mici
2 linguri seminte de pin

Dressing

1 galbenus de ou (fiert tare)
30 ml ulei masline
1/2 lingura otet de vin alb (sau 1 lingura suc de lamaie)
sare, piper

Portii: 2

Preparare

1. Se pune rucola intr-un bol impreuna cu caperele/maslinele, rosiile si mozzarella taiate in doua.
2. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara adaos de grasime, pana devin rumene. Scuturati des tigaia. Se scot din tigaie pe un servetel.
3. Cubuletele de bacon se prajesc in aceeasi tigaie, fara adaos de grasime, la foc mic, pana devin crocante. Se scot peste semintele de pin.
4. Se pregateste dressingul trecand galbenusul printr-o sita fina si amestecandu-l cu restul ingredientelor. Gustati si mai adaugati otet, sare sau piper dupa gust.
5. Turnati cam 4 linguri de dressing peste salata. Amestecati bine cu mainile (in acest fel frunzele de rucola nu se vor inmuia) pana vedeti ca rucola e uniform acoperita de dressing.
6. Impartiti salata pe doua farfurii. Presarati deasupra "crutoanele" de bacon si seminte de pin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu