marți, 14 iunie 2011

Salata de sfecla rosie


Salata de sfecla rosie
Salata de sfecla rosie se consuma in special cu mancaruri preparate cu carne rosie, insa se poate servi si la preparate de post.

Ingrediente salata de sfecla rosie:

1- 2 kg sfecla rosie
hrean (proaspat sau pasta de hrean)
ulei, otet, sare

Modul de preparare a retetei:
Sfecla se curata de radacini si pamant, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare sau se pune pe tava aragazului si se da la cuptor. Sfecla se pregateste mai repede fiarta in apa (in 1-2 ore) insa coapta la cuptor iese mult mai colorata si mai gustoasa. Indiferent cum este gatita, se incearca sfecla cu furculita pentru a afla daca este patrunsa. Cand furculita intra pana la capat in sfecla, aceasta este gata. Se curata sfecla de coaja, apoi se taie felii sau se da pe razatoarea mare. Salata de sfecla rosie se obtine amestecand sfecla cu otet, sare, ulei si hrean ras sau pasta de hrean din comert.
Salata de sfecla rosie se poate pastra in borcane inchise, la frigider, chiar si 1 -2 saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu